مشاوره،تولید و فروش محصولات غذایی خانگی

ارائه راهکار تولید و فروش محصولات غذایی خانگی

مشاوره،تولید و فروش محصولات غذایی خانگی

ارائه راهکار تولید و فروش محصولات غذایی خانگی

مشاوره،تولید و فروش محصولات غذایی خانگی

با توجه به صنعتی شدن تولید محصولات غذایی و پیامدهای ناگوار در بعضی از این محصولات بدلیل روش نادرست تولید،وجود مواد نگهدارنده،استفاده از مواد اولیه نامرغوب و موارد بسیار دیگر ما در اینجا بر آن شدیم تا علاوه بر ارائه روش تولید و یا فروش محصولات غذایی سنتی ،محصولاتی را با خواص پیشگیری و درمان که در طب قدیم نیز مصارف ویژه ای داشته به شما عزیزان معرفی نماییم.
یکی از فعالیتهای گروه دُووا فود در زمینه فروش قارچ کفیر دانه برنجی با کیفیت عالی و قدرت تکثیر بالا و همچنین محصولات لبنی مرتبط مانند دوغ و ماست و کشک و .... کفیر می باشد.لذا با مراجعه به سربرگ تماس با من در سایت با ما در ارتباط باشید.
سپاس

بایگانی

۵ مطلب در بهمن ۱۳۹۵ ثبت شده است

مقدمه :

کفیر یک نوشیدنی مشهور سنتی خاورمیانه می باشد.کلمه کفیر از کلمه ترکی" کیف" به معنی احساس خوب گرفته شده است. منشا این نوشیدنی از کوههای قفقاز در آسیای مرکزی بوده است و تاریخچه  مصرف آن به هزاران سال پیش می رسد. این نوشیدنی یک محصول تخمیری است که از شیر و دانه های کفیر تولید می گردد.دانه های کفیر شبیه تکه های مرجان یا گل کلم می باشد که شامل مخلوطی از باکتری ها و مخمر هاست. باکتری ها شامل گونه های متفاوتی از لاکتو باسیلوس،لاکتوکوکوس،لوکونوستوک،استوباکتر و مخمرها شامل مخمرهای تخمیر کننده لاکتوز و غیر تخمیر کننده لاکتوز می باشد.

شیر مورد استفاده در تولید کفیر می تواند متفاوت باشد: شیر گاو، بز، گوسفند.اما معمولا شیر گاو استفاده می شود. ترکیبات متعدد زیادی در کفیر یافت می شود که از این میان می توان به لاکتیک اسید،استیک اسید،co2،اتانل و ترکیبات معطر اشاره نمود. این ترکیبات ویژگیهای ارگالیپتیکی خاص کفیر نظیر گاز دار بودن، طعم اسیدی،طعم تازگی و تیزی را فراهم می کند.

کفیر بطور سنتی و صنعتی تولید می شود.بنابراین دانه های مورد استفاده و روش تولید آن بطور قابل توجهی متفاوت بوده و در نتیجه محصول تولیدی نیز دارای ویژگی ها و ترکیبات متفاوتی خواهد بود.کفیر دارای ویتامینها،مواد معدنی و اسید های آمینه ضروری است. کفیر همچنین شامل ترکیبات پروتئینی کاملی است که براحتی هضم می گردد .

                                         

 کفیر بعنوان یک پروبیوتیک:

کفیر یک پروبیوتیک طبیعی است.پروبیوتیک ها غذاهایی هستند که دارای باکتری های زنده بوده و برای سلامتی مفیدند.براساس تعریفی دیگر یک پروبیوتیک یک مکمل غذایی است که برای انسان مفید بوده و در محصولات لبنی تخمیری استفاده می شود .

کفیر یک محیط کشت فعال زنده با فلورمیکروبی نرمال می باشد که در اثر فعالیت شدید میکروارگانیسم ها، هضم اولیه روی پروتئین ها انجام شده و در نتیجه هضم نهایی و جذب پروتئین ها برای بدن راحت تر صورت می گیرد .

               


مصرف کفیر :

کفیر هزاران سال است که توسط انسان مورد مصرف قرار گرفته است،اما امروزه تبدیل به یک محصول جهانی شده که در اکثر کشورهای جهان مورد مصرف است.حتی در بسیاری از کشورها محصولات وابسته به کفیر تولید می شود.

برخی از آنها  شامل :

 1)کفیر خشک منجمد که از شیر تغلیظ شده  تهیه می شود.

2) دوغ کره کفیر یک محصول سنتی که از شیر پس چرخ تهیه می شود.

3)کفیر با شیر کشت یافته از یک مخلوط ویژه ای از مخمرهای نانوایی و استارتر خامه یا ماست تولید  می شود.

 دانه های کفیر  :

دانه های کفیر در شیر پاستوریزه تکثیر می شود.ظاهر دانه های کفیر شکل تکه هایی از مرجان، گل کلم  یا ذرت  در اندازه 3 تا 20 میلی متر مربع می باشد. این دانه ها شبیه دانه های سفید یا زرد ژلاتینه شده بنظر می رسند. این دانه ها شامل باکتریهای لاکتیک اسید (لاکتوباسیلوس، لاکتوکوکوس، لوکونوستوک)، استیک اسید باکتریها، مخلوط مخمرها با کازئین و مخلوطی از قندها می باشد.

زمینه تشکیل دهنده دانه های کفیر کاملا مشخص نیست.  اما بطور تقریبی  ترکیبی از 13 % پروتئین، 24 %پلی ساکارید و ترکیبات ناشناخته دیگر می باشد.

پلی ساکارید اصلی کفیر که محلول در آب نیز می باشد کفیران نام دارد.چندین گونه از لاکتوباسیلوس از جمله لاکتو باسیلوس کفیرانوفشنز (L.kefiranofaciens) و  لاکتو باسیلوس کفیر(L.kefir) این پلی ساکارید را تولید می کند.

          

فرایند تولید کفیر :

معمولا دو روش سنتی و صنعتی برای تولید کفیر مورد استفاده قرار می گیرد. اما دانشمندان علوم و صنایع غذایی مشغول مطالعه تکنیکهای جدیدی برای تولید کفیر با همان ویژگیهای کفیر  تولید شده به روش سنتی می باشند.

تولید سنتی :

روش سنتی تولید کفیر، اضافه کردن مستقیم دانه های کفیر به شیر می باشد. شیر خام جوشیده شده، سپس تا دمای 20 تا 25 درجه سانتی گراد سرد شده  و با 2 تا 10 درصد از دانه های کفیر تلقیح می شود. بعد از یک دوره تخمیر  ( 18 تا 24 ساعت  در دمای 20 تا 25 درجه سانتی گراد) دانه ها را می توان به کمک یک صافی  از شیر  جدا کرده  و در دمای اتاق خشک کرده و برای استفاده مجدد در دمای سرد نگه داشت. کفیر تولید شده برای یک مدت زمان مشخص در دمای 4 درجه سانتی گراد نگه داشته شده و سپس برای مصرف آماده است.

تولید صنعتی :

روش صنعتی روش دیگری برای تولید کفیر است اما اصول آن همانند روش سنتی می باشد. مرحله اول هموژنیزه کردن شیر و فرایند کردن آن تا دمای 90 تا  95 درجه سانتی گراد به مدت 5 تا 10 دقیقه  می باشد.سپس تا دمای 18- 24 درجه سانتی گراد خنک شده و با 2 تا 8 % از باکتریهای استاتر کفیر تلقیح می شود.زمان تخمیر از 18 تا 24 ساعت متغیر است.سپس دلمه بوسیله یک پمپ جدا شده و بسته بندی می گردد. بعد از رسیدن  در دمای 12 تا 14 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت، کفیر در دمای 4 درجه سانتی گراد ذخیره می شود.

 ترکیبات تغذیه ای و شیمیایی کفیر :

ترکیبات کفیر بسیار متنوع بوده و بخوبی مشخص نیست.ترکیبات کفیر به منبع تهیه شیر، محتوای چربی شیر،ترکیب دانه یا محیط کشت ها و فرایند تولید کفیر بستگی دارد.محصول اصلی که در طی فرایند تخمیر تولید می شود لاکتیک اسید، co2 و الکل می باشد.دی استیل و استالدئید که ترکیبات ایجاد کننده عطر هستند نیز در کفیر وجود دارند.

دی استیل بوسیله استرپتوکوکوس لاکتیس،لوکونوستوک و دی استیل لاکتیس تولید می شود. pHکفیر حدود 2/4 تا 6/4 می باشد.

 علاوه بر باکتری ها و مخمرهای مفید کفیر، این نوشیدنی دارای ویتامین ها، مواد معدنی و آمینو اسیدهای ضروری است.کفیر منبع غنی از ویتامینB1،B12 ، کلسیم،آمینو اسیدها، فولیک اسید و ویتامین Kمی باشد. این ماده غذایی همچنین منبع خوبی برای بیوتین است که این ویتامین به جذب ترکیباتی نظیر فولیک اسید، پانتوتنیک اسید( ویتامین B5) و ویتامین B12کمک می نماید.

 از جمله خواص متعدد ویتامین های گروه می توان به تنظیم فعالیت کلیه ها، شش ها، کمک به بهبود زخم های پوستی،افزایش انرژی و طول عمر اشاره کرد.کفیر پروتئین های کاملی دارد که قابل هضم بوده و در نتیجه بدن به راحتی از آنها استفاده می نماید.تریپتوفان یکی از اسید آمینه های ضروری در کفیر است که بخاطر اثرات آرام بخش خود به سیستم اعصاب کمک می کند.

دو عنصرکلسیم و منیزیم  نیز در کفیر فراوان است که وجود آنها برای سلامتی سیستم اعصاب ضروری می باشد.کفیر همچنین، منبع خوبی از فسفر است. این عنصر دومین عنصر فراوان در بدن ماست که به جذب کربوهیدارتها، چربی ها و پروتئین ها در بدن کمک می کند. کفیر یک رژیم غذایی مناسب برای افرادی است که مشکل عدم تحمل لاکتوز دارند. این افراد نمی توانند مقادیر قابل توجهی از لاکتوز را هضم نمایند.لاکتوز قند غالب در شیر می باشد که در نتیجه تخمیر انجام شده در کفیر میزان آن کاهش یافته و از طرف دیگر میزان گالاکتوز افزایش می یابد.

 ویژگی های سلامتی بخش کفیر :

 بیش از یک هزار سال مصرف کفیر ثابت کرده است که میکروارگانیسم های این نوشیدنی بیماری زا نیستند.کفیر در بیمارستانها در درمان بیماریهای متابولیک و ناراحتی های آلرژیک استفاده می شده است. این نوشیدنی حتی در درمان مایکو باکتریوم توبرکلوزیس،سرطان و ناراحتی های گوارشی در زمانیکه درمانهای پزشکی جدید در دسترس نبوده،مورد استفاده قرار می گرفته است. مصرف منظم کفیر می تواند به بهبود حرکات روده ای، کاهش نفخ شکم و ایجاد سیستم  هضم سالم تر کمک کند.

این نوشیدنی به راحتی هضم شده و باکتریها، مخمرها، ویتامینها، مواد معدنی و پروتئین های کاملی را برای بدن فراهم کرده  و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و حتی برای کمک به کسانی که دارای ضعف سیستم ایمنی می باشند، بسیار مفید است.

 نتیجه :

ارزش تغذیه ای و فواید سلامتی کفیر بی شمار است. بنابراین استفاده از آن برای کودکان، زنان باردار و شیرده، بیماران، سالمندان و افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز پیشنهاد می شود.  محققان خواص تغذیه ای زیادی در کفیر شناسایی کرده اند.اما هنوز ویژگی هایی در این نوشیدنی وجود دارد که شناسایی نشده است.


mohammad abdollahi

کفیر دارای فوایدی برای سیستم ایمنی بدن است و شما می‌توانید با اطمینان آن را هر روز استفاده کنید. این نوشیدنی حاوی سطح بالایی از تیامین، B12، کلسیم، فولات و ویتامین K است. کفیر منبع خوبی از بیوتین است که به بدن در جذب سایر ویتامین‌های گروه B کمک می‌کند.


   

انسان همواره به سلامتی و بهره بردن از مواد غذایی طبیعی سالم و چگونه غذا خوردن برای حفظ سلامت می‌اندیشد. یکی از این مواد غذایی کفیر است. کفیر غذایی  شگفت‌انگیز است  که مصرف آن توسط بسیاری از پزشکان و کارشناسان تغذیه توصیه می‌شود. اگر شما در مورد افزایش ایمنی و انرژی روزانه خود جدی هستید، مواد غذایی تخمیر شده را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. یکی از بهترین مواد غذایی تخمیر شده کفیر است.

باکتری‌های خوشمزه و مفید:

ماست و کفیر، به عنوان فراورده‌های سنتی شیر، حاوی باکتری‌های مفید متفاوتی هستند. ماست حاوی باکتری‌هایی است که دستگاه گوارش شما را تمیز نگه می‌دارد و تامین کننده مواد غذایی برای باکتری‌های لازم موجود در دستگاه گوارش است. کفیر نیز یک پروبیوتیک است، به این معنی که شامل باکتری‌هایی است که می‌تواند در دستگاه گوارش ایجاد ثبات کند.

کفیر و پروتئین‌هایش:

پروتئین‌های کامل موجود در کفیر به مرور و کم‌کم هضم شده و بنابراین به راحتی توسط بدن استفاده می‌شوند. کفیر منبع بزرگی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروبیوتیک‌ها و انواع دیگر ترکیبات منحصربه‌فرد است که تا حد زیادی می‌تواند به سلامت عمومی و تندرستی شما کمک کند. توصیه اکید داریم که این ماده  مغذی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

                

mohammad abdollahi

آفتاب‌‌نیوز :الودکتر: کلمه کفیر از کلمه ترکی «کیف» به معنای «حس خوب» می آید.جنیفر فیتزگیبون، از مرکز سرطان دانشگاه استونی بروک، در مورد کفیر می گوید: «کشت مخمر و باکتری اسیدلاکتیک موجب ایجاد کفیر می شود که شکلی شبیه گل کلم دارد. محیط کشت با استفاده از پایه شیر حیوانی، شیر سویا، شیر نارگیل، آب میوه ها و محلول شیر قند و شکر ایجاد می شود. دانه های کفیر به این پایه کشت افزوده شده و تخمیر می شوند. محصول نهایی طعمی شبیه ماست مایع داشته و فواید سلامت آن بسیار زیاد است.»

یکی از مهم ترین فواید کفیر، وجود پروبیوتیک و پری بیوتیک های آن است. کفیر حاوی حدود ۳۰ میکروارگانیزم مختلف بوده که آن را تبدیل به منبع غنی پروبیوتیک در مقایسه با سایر محصولات لبنی تخمیرشده می نماید.

پروبیوتیک ها میکروارگانیزم های هستند که به روند هضم کمک کرده و نقش حفاظتی در مقابل باکتری های مضر دارند.

پری بیوتیک ها، کربوهیدرات های هستند که پروبیوتیک ها از آنها به عنوان سوخت استفاده می کنند. کفیر حاوی هر دو آنها هست.

همچنین این ماده مغذی حاوی کلسیم، پروتئین و ویتامین های B نیز هست.

افرادی که در گوارش شیر مشکل دارند، ممکن است کفیر را بهتر از شیر تحمل کننند. باکتری‌های اسید لاکتیک، لاکتوز یا قند شیر موجود در کفیر را تا حدودی هضم کرده‌اند. افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، اغلب می‌توانند بدون مشکل از کفیر استفاده کنند.

                                                                                                                                                                                         


کِفیر فرآورده تخمیرشده شیر است که در اروپای شرقی، روسیه، جنوب غرب آسیا شهرت بیشتری دارد.

mohammad abdollahi

کفیر سرشار از پروبیوتیک‌ها و حاوی 10- 7 میلیارد کلونی از باکتری‌های مفید است. برخی از این باکتری‌ها، شامل Leuconostoc، Lactobacillus caucasus، کفیر Torula و کفیر Saccharomyces، در ماست یافت نمی‌شوند، درحالی‌که باکتری‌های مشترک بین ماست و کفیر، در کفیر قوی‌تر عمل می‌کنند. این میکرو ارگانیسم‌های مهم، اغلب از طریق تشکیل مجدد کلونی باکتری‌های مفید در سیستم گوارشی ما و با جلوگیری از رشد باکتری‌های مضر در روده به بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می‌نماید. کفیر دارای فوایدی برای سیستم ایمنی بدن است و شما می‌توانید با اطمینان آن را هر روز استفاده کنید. این نوشیدنی حاوی سطح بالایی از تیامین، B12، کلسیم، فولات و ویتامین K است. کفیر منبع خوبی از بیوتین است که به بدن در جذب سایر ویتامین‌های گروه B کمک می‌کند.

کفیر و پروتئین‌هایش

پروتئین‌های کامل موجود در کفیر به مرور و کم‌کم هضم شده و بنابراین به راحتی توسط بدن استفاده می‌شوند. کفیر منبع بزرگی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، پروبیوتیک‌ها و انواع دیگر ترکیبات منحصربه‌فرد است که تا حد زیادی می‌تواند به سلامت عمومی و تندرستی شما کمک کند. توصیه اکید داریم که این ماده  مغذی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

کفیر برای آن‌هایی که از مشکل عدم تحمل لاکتوز رنج می‌برند

کفیر سلول‌های مخمری را هضم می‌کند و تأثیر مفیدی روی فلور روده دارد. اگر مشکل عدم تحمل لاکتوز دارید می‌توانید به این نوشیدنی اعتماد کنید. از آنجا که کفیر محصولی تخمیر شده است، تقریباً فاقد لاکتوز است و بنابراین برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز مفید است. با توجه به پژوهشی که در سال 2003 در مجله انجمن رژیم شناسان آمریکا منتشر شده است، کفیر می‌تواند به کاهش بسیاری از نشانه‌های مرتبط با عدم تحمل لاکتوز، از جمله نفخ شکمی، اسهال و گاز کمک کند.

                   


عصاره‌ی کفیر برای پیشگیری از سرطان سینه

مطالعه‌ای که در مجله غذاهای دارویی در سال 2007 منتشرشده نشان می‌دهد که عصاره کفیر دارای اجزائی است که به طور خاص از رشد سلول‌های سرطان سینه جلوگیری می‌کند.

کفیر برای ورزشکاران

یک فنجان کفیر تهیه‌شده از شیر کامل، منبع خوبی از پروتئین (حاوی حدود 10 گرم پروتئین) از جمله تمام هشت اسیدآمینه ضروری است. به همین دلیل، بسیاری از بدن‌سازان تمایل به افزودن کفیر به مخلوط خوراک قبل از تمرین خود دارند.

کفیر برای کنترل میزان قند خون

کفیر نیز همچون شیر دارای شاخص گلایسمی کمی است (16) و می‌تواند به تنظیم میزان انسولین ترشح‌شده از لوزالمعده کمک کند. علاوه بر این، غذاهای با شاخص قند خون پایین مانند کفیر با ایجاد احساس سیری و در نتیجه کمک به کاهش وزن همراه است.

کفیر غنی از مواد مغذی

اگر چه کفیر در درجه اول برای پروبیوتیک‌ها و پروتئین آن مصرف می‌شود، اما از نظر ویتامین‌ها و مواد معدنی نیز باارزش است. یک فنجان کفیر، برای مثال، تامین کننده 10 درصد از RDI (میزان دریافت مرجع) مورد نیاز بدن به ویتامین آ، 25 درصد از RDI از ویتامین د، 30 درصد از RDI از کلسیم و 8 گرم چربی است. همچنین دارای مقادیر مختلف کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، منگنز، پتاسیم و مس می‌باشد. در نتیجه، مصرف طولانی مدت کفیر به بهبود پوست و مو، سلامت قلب و عروق و ایمنی، درمان یبوست و از بین بردن میل شدید به مواد غذایی ناسالم مرتبط است.

هنگامی که شما  کفیر می‌نوشید، فلور میکروبی به درستی برای شما کار می‌کنند. آن‌ها همچنین می‌توانند از شر ارگانیسم‌های مضر مانند H. Pylori خلاص شوند، باکتری که موجب ایجاد زخم معده می‌شود. به نظر می‌رسد که دانه‌های کفیر، توانایی منحصر به فردی در باز کردن پپتیدهای شیر دارند. در شیر معمولی، این پپتیدها پنهان باقی می‌مانند؛ اما هنگامی که شما شیر را با دانه‌های کفیر تخمیر می‌کنید، باعث باز شدن این پپتیدها که شامل مزایای زیر هستند می‌شود:

* فشارخون پایین

* افزایش قدرت ایمنی بدن

* عملکرد نرمال کلسترول

* بهبود هضم پروتئین

کفیر دارای فوایدی برای سیستم ایمنی بدن است و شما می‌توانید با اطمینان آن را هر روز استفاده کنید. این نوشیدنی حاوی سطح بالایی از تیامین، B12، کلسیم، فولات و ویتامین K است. کفیر منبع خوبی از بیوتین است که به بدن در جذب سایر ویتامین‌های گروه B کمک می‌کند

و با وجود این واقعیت که کفیر از شیر ساخته می‌شود، بیشتر افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند نیز، کفیر را به راحتی می‌توانند بنوشند.

بسیاری می‌گویند که کفیر یک درمان طبیعی برای هر گونه آلرژی است، قوی‌ترین آنتی‌بیوتیک و مفید در درمان اگزما، بیماری کبد، ورم معده، سرطان روده بزرگ، سندرم روده تحریک‌پذیر، ورم مفاصل، کولیت، آسم، برونشیت، هپاتیت و سنگ کلیه است.

                                     


همه ما در جهانی سمی‌ زندگی می‌کنیم، که نیاز بیشتری به پروبیوتیک برای سالم زیستن داریم. بهترین پروبیوتیک ساخت دست بشر حاوی حدود 15 میلیارد موجودات زنده است، درحالی‌که می‌توانید در منزل و به راحتی با نوشیدن یک فنجان کفیر خانگی، حدود 5 تریلیون از این موجودات سودمند را دریافت کنید.

mohammad abdollahi
منشا کفیر به بیش از 2000سال پیش بر میگردد.برای اوّلین بار چوپانان ساکن کوه های قفقاز در اتحاد جماهیر شوروی سابق ، این نوشیدنی با ارزش را کشف کردند.قفقازی‌ها با اثرات دارویی این قارچ سالهاست که آشنا هستند.آنان از کفیر به جای آب خوردن و همینطور برای غذا از این ماده استفاده می‌کنند.میانگین سن در قفقاز بین 100تا150 سال است.اعتقاد مردم قفقاز بر این استوار است که قارچ کفیر موهبت و نعمتی بزرگ از طرف خداوند است.

قارچ کفیر چیست؟‌
از نظرشکل ظاهری، تکه های قارچ کفیر ، شبیه به گل کلم و به رنگ سفید بوده و شیر را تخمیر و به ماست تبدیل می‌کند و خواص طبی بسیاری دارد . دانه‌های کفیر شامل باکتری‌ها و مخمرهای خاصی هستند که در واقع مسوول ایجاد طعم ترش و گازدار کفیر هستند . قارچ کفیر حاوی باسیل سان کاسیلوس می‌باشد که باعث تغییرات و دگرگونی درون قارچ می شود و نهایتاً طی ترشح  اسید کورن داکفلاز قارچ ، تخمیر شیر صورت می‌گیرد.

                               

ویژگی‌های تغذیه‌ای :
کفیر، آشامیدنی مشهور خاورمیانه‌است و یک غذای رژیمی برای افراد مبتلا به بیماری عدم تحمل لاکتوز می‌باشد که قادر است مقدار زیادی از لاکتوز را هضم کند. در نتیجه تخمیر، میزان لاکتوز در کفیر کاهش و میزان بتاگالاکتوزیداز افزایش می‌یابد.همچنین کفیر یک ماست نوشیدنی و محصولی نیرو بخش به حساب می‌آید. کفیر با استفاده کربوهیدراتها، چربی‌ها و پروتئین‌ها به منظور رشد، نگهداری و فعالیت سلولی کمک می‌کند.

ارزش بالای تغذیه‌ای و سلامت بخش کفیر، متعدد می‌باشد بنابر این مصرف آن برای نوزادان نارس، کودکان، زنان حامله و پرستار، بیماران و افراد پیر و مبتلایان به بیماری عدم تحمل لاکتوز توصیه می‌شود.در بیمارستان‌های روسیه، بیماران در خلال ماندن در بیمارستان، هر روز با کفیر پذیرائی می‌شوند که امری عادی و مرسوم می‌باشد. مخصوصاً تازه مادرها، به خوردن کفیر تشویق می‌شوند و بیشتر اوقات، کفیر به عنوان غذای کودک برای کودکان روسی تازه از شیر گرفته شده به مصرف می‌رسد.

کفیر منبع کامل پروتئین بوده و حاوی تعداد زیادی از اسیدهای آمینه ضروری برای سلامت بدن است. از جمله این اسیدهای آمینه تریپتوفان بوده که ماده مناسبی برای تمدد سیستم عصبی است. از آنجا که این محصول موجب جذب و ذخیره کلسیم و منیزیم می‌شود، در نتیجه در تقویت سیستم عصبی موثر است و در افرادی که از بی‌خوابی و استرس رنج می‌برند می‌تواند آرام‌بخش و کمک‌کننده باشد.

کفیر محصول غنی از آنزیم بوده و حاوی میکروارگانیسم‌های مفیدی است که به تعادل اکوسیستم داخلی بدن کمک کرده و به علت داشتن مخمرهای مفید باعث کنترل و از بین رفتن مخمرهای پاتوژن در بدن می‌شود.

کفیر به عنوان منبع غنی از ویتامین K ، کلسیم و پتاسیم به شمار می‌رود. لذا در متعادل کردن فشار خون تاثیر بسزایی دارد.

این محصول منبع بسیار مهمی از ویتامین‌های گروه B خصوصا ویتامین 21 B و 1 B می‌باشد. همچنین این محصول به سیستم گوارشی کمک می‌کند تا سایر ویتامین‌های این گروه بیشتر جذب بدن شده و کمک شایان توجهی در شادابی پوست و بالا بردن طول عمر دارد.

کفیر از طریق بهبود هضم لاکتوز و بالا بردن مقاومت بدن نسبت به لاکتوز خصوصا در افرادی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند، می‌تواند نقش مفید و ارزنده‌ای داشته باشد.
 
خواص درمانی کفیر :
  • اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک
  • افزایش حرکات دودی روده و درمان یبوست
  • جلوگیری از بیماری پوکی استخوان
  • درمان آلرژی ها
  • درمان اسهال و ضد عفونی کننده محیط روده
  • درمان بیماری عدم تحمل لاکتوز در کسانی که نمی توانند شیر بخورند
  • درمان بیماری های گوارشی
  • درمان فشار خون
  • درمان کودکان مبتلا به بیش فعالی یا هایپر اکتیویتی
  • سرشار از ویتامین های گروه ب مانند نیاسین ، پیردوکسین و اسید فولیک
  • غنی از کلسیم ، فیبر و پروتیئن
  • مؤثر در زیبایی پوست ( مورد استفاده در کرمها و پاک کننده های آرایشی )
  • مقاوم کردن سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا
  • ممانعت از نفخ روده ای
  • ممانعت کننده از اثر پرتودهی رادیولوژیک
  • هضم راحت تر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن
  • تولید آنتی بیوتیک توسط میکروفلور کفیر علیه میکروارگانیسم های مضر
  • ضد سرطان
  • اصلاح فلورمیکروبی محیط روده
  • هضم سلول های مخمری
  • ترشح بزاق دهان
  • تحریک ترشح شیره ی معده
  • درمان اسهال
  • درمان سندرم خستگی
  • مقوی برای زنان باردار، شیرده و مسن
  • موثر در زیبایی پوست
  • کمک به بیماران رنجور از ایدز
  • و خواص بی شمر دیگر...
                      

خواص درمانی کفیر بر دستگاه ها و سایر اعضاء بدن :
1- دستگاه عصبی : کفیر حاوی پروتئین و بعضی اسیدهای آمینه ضروری است. تریپتوفان یکی از این اسید آمینه هایی است که به دلیل اثر آرام بخش آن بر سیستم عصبی شهرت دارد و نیز به علت داشتن املاح مهم برای سلامتی از جمله منیزیم و کلسیم، برای جلوگیری از عوارض سیستم عصبی از جمله ناراحتیهای عصبی ، افسردگی ، بی اشتهایی عصبی ، فشارهای عصبی ، اضطراب ، بیخوابی در رژیم های غذایی توصیه می گردد.
 
2-دستگاه گوارشی: درمان بیماری های گوارشی از جمله زخم معده و اثنی عشر ، تورم معده و روده « گاستریت و انتریت » و ناراحتیهای کبدی و یرقان ( کفیر باعث نابود شدن زایده های اضافه در روده ها می شود ) ، اصلاح سیستم گوارش در زمان مصرف داروهای آنتی بیوتیک ، افزایش حرکات دودی روده و درمان یبوست (هموروئید)، درمان اسهال و ضد عفونی کننده محیط روده ،تحریک ترشح شیره معده ، ممانعت از نفخ روده ای ، درمان بیماری عدم تحمل لاکتوز در کسانی که نمی توانند شیر بخورند ، هضم راحت تر شیر و جذب بهتر مواد مغذی موجود در آن ، افزایش بزاق دهان
 
3- دستگاه قلبی و عروقی : متعادل کردن فشار خون به دلیل منبع غنی از ویتامین K ، کلسیم و پتاسیم. کمک در درمان بیماریهای قلب و عروق ، انسداد عروق ، نارسایی عروق کرونر قلب (پاک کننده ی جدار عروق)
 
4- سیستم دفاعی بدن :مقاوم کردن سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل بیماری زا( از قبیل سرماخوردگی، بیماری‌های عفونی ، سرطان و... ) . در قدیم، کفیر در بیمارستان ها و آسایشگاه ها برای بهبود مشکلات مختلفی مثل بی نظمی های متابولیک، و بیماری های آلرژیک استفاده می شد و حتی در مواقعی که هیچ راه درمانی برای بیماری هایی مثل سل، سرطان و اختلالات گوارشی وجود نداشت، مصرف کفیر را به بیماران تجویز می کردند. تحقیقاتی نیز بر روی فعالیت ضد توموری کفیر انجام شده است. کشت های خاصی از کفیر وجود دارند که می توانند به ترکیبات جهش زا(موتاژن) مثل ایندول و ایمیدازول متصل شوند. فعال شدن سیستم ایمنی بدن با کفیر و با اسفنگومیلین های جدا شده از لیپیدهای آن در دو محیط زنده و غیر زنده ثابت شده است. مشاهده شده است که مخاط دهان و لثه ها که دچار عارضه شده اند ( مانند تاولهای دردناک عود کننده ) به مدت سه ماه بهبودی کامل یافته اند. از عود تبخال جلوگیری می کند . کفیر محصول غنی از آنزیم بوده و حاوی میکروارگانیسم‌های مفیدی است که به تعادل اکوسیستم داخلی بدن کمک کرده و به علت داشتن مخمرهای مفید باعث کنترل و از بین رفتن مخمرهای پاتوژن در بدن می‌شود.
 
5- پوست و مو :کفیر مؤثر در زیبایی و شادابی پوست ( مورد استفاده در کرمها و پاک کننده های آرایشی ) ، ناراحتیهای پوستی به ویژه اگزما و جوشهای صورت ، موجب لطافت و نرمی پوست بدن می شود ( از طریق استعمال آن روی پوست )
 
6- غدد و متابولیسم :کاهش دهنده ی کلسترول خون ، کمک درتنظیم قندخون ، درمان پوکی استخوان به دلیل داشتن مقادیر زیاد کلسیم

باکتری‌ها و مخمرهای فعال در کفیر نسبت به ماست ارزش تغذیه‌ای بالاتری را فراهم می‌کند که به عنوان تغذیه تکمیلی برای زنان باردار و شیرده توصیه می‌شود. از آنجایی که اندازه دلمه کفیر از ماست کوچک‌تر بوده لذا هضم راحت‌تری دارد.

این محصول به بالا بردن سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و قادر خواهد بود در جلوگیری و کمک به درمان بیماری‌هایی از قبیل سرماخوردگی، بیماری‌های عفونی، سرطان و... موثر باشد.

     
mohammad abdollahi